Linn Pehrson, arbetskollega och væn

Hejdå Linn, nu læmnar du oss, eller mig,  på Elkjøp før att dra ivæg mot nya æventyr i livet.
Fantastiska eskapader och upptåg væntar dig i exotiska Ørebro, medans jag ensam slentrianmæssigt får strøva i kundesentrets korridorer.

Kanske kommer du sakna oss på jobbet, kanske ær det bæst att ni drar in heltæckningsmatta i lægenheten, stæller fram grønt tè med honung i køket och har våfflor på onsdagar? Det ær nog också bæst att Pontus skaffar ett dokumentskåp dær han kan førvara pennor, papper och annat kontorsmaterial så att du før gammal vanas skull kan smyga førbi och sno åt dig en penna eller två nær du tror att ingen ser. (refererar till "Linn Pehrson, penntjuv eller rebell").

Du ska veta att du kommer vara saknad hær, min tillvaro kommer bli lite tråkigare och mindre spænnande. Jag kommer surfa in på doden.se och tænka på dig, varje gång det ringer en kund ska jag tænka "nu ringer det en glad kund som vill prata med mig" och jag ska alltid dricka en extra kopp grønt tè med honung i før  din skull.

Lycka till med allt Linn!

It's a hard days work

Arbetstid: 8:45-19:00
Utrustning: Flottigt hår, tè, frukt och sællskap av Linn (som øverger mig imorgon till førmån før Ørebro)

Hejdå Daniel, som åkte hem imorse. Som tur ær ses vi igen i helgen då jag førærar Væsterås med ett besøk!
Idag ær jag emellertid på jobbet och førærar Linn och Marcus med min nærvaro.

Ett speciellt tack till Marcus som bytte vakt med mig igår och jobbade mina två sista timmar 17-19 så att jag kunde gå hem och umgås med Daniel.

5 hours down, 5 to go..

Ordmeditation

Førra veckan træffade jag Albin før att prata om livet øver en riktigt svensk fika.
Albin har en last, røkning. Så efter ett tag fann vi oss sjælva sittandes i fønstret i Malins tomma
øvergivna rum, Albin røkandes och jag mest sympatisittandes.
Det regnade ute, men solen sken endå.
Det var inte kallt ute, men fuktigt och rått av regnet.
Det var inga mænniskor ute.
Vi fjærrskådade ut i tiden, sida vid sida, sittandes i ett fønster med skitiga rutor i ett øvergivet rum som fortfarande luktade av såpan som Malin skurat golvet med før fem dagar sedan.
Vi pratade om livet, værderingar och ångest tills det inte fanns några ord kvar.
Allt som var av værde var sagt och konstaterat. Vi hade inte kommit fram till något, vi bara dryftade.
Ord-mediterade.
Vi satt i tystnad, førsjunkna i våra egna tankar som troligtvis var ganska tomma efter denna totala urladdning.
Behagligt lugna och avslappnade, i samvaro fast i egna værldar.

Pløtsligt tar Albin till orda. Han vill dela med sig av en upplevelse han haft.
Utan att slæppa horisonten med blicken lyssnar jag till hans væl utvalda ord:

Før ett tag sedan, en helt vanlig eftermiddag, så satt jag på en parkbænk då det pløtsligt landade två fåglar framfør mig. De børjade bråka med varandra, de pickade efter varandra och brottades. Riktigt ilskna verkade de vara.  Men så stannade de upp, skakade på sig, førsonades før att sedan flyga ifrån mig lugnt och fridfullt, tillsammans.  Det var så hærligt att se, hur lætt de førsonades och så vackert det var nær de fløg ivæg sida vid sida. De kom tillsammans och de førsvann tillsammans.

Ær det inte så vi skall stræva efter att vara mot varandra? Att kunna sæga ifrån nær något ær fel utan att låta meningsskiljaktigheter komma emellan oss och dem vi har kæra.


Såhær bestæmmer vi shopping-date! (sms)

Leea hoho norskt
23.05.09 kl:17.28

Åh, jag dør! Har ingenting att ha på mig. 
Vad sægs om en shoppingtur i veckan efter løn?! 

Linda hoho norskt
23.05.09 kl: 17.35

Haha, ja det ska vi fan gøra!

Så watch out. We're armed with Visa and delicious taste!

Härligt slut på en härlig helg

Draged my tired ass over to Lindas place.

Tog en promenad i gamlebyen, solen strålade från en molnfri himmel och det var nästan bara vi ute. Avslutade promenaden med att köpa en varsinn glass på Bunnpris, det blev Magnum Mandel, och ett paket jordgubbar.
Avnjöt detta på en bänk i solen på kyrkogården som ligger bredvid huset Linda bor i. Först tyckte vi det känndes lite vulgärt att sitta och skvallra på en bänk omgiven av gravstenar, men det var så fridfullt och mysigt att sitta där så det kommer vi nog göra om! Det är fantastiskt hur avslappnad man blir av att omge sig med döda människor..


Mys-pys på kyrkogården


The art of picking the right pizza..

Att införskaffa bakismat är inte så enkelt som man kanske kan tro. Först måste man välja vilken fettdrypande mat man skall inmundiga. Hamburgare, Pizza, kebab.. alternativen är många. Jag valde pizza. Sedan ska man bestämma om man skall göra egen pizza, köpa färdig pizza från en pizzeria eller ska man köpa färdiga frysta  pizzor som man värmer i ugnen? Jag valde att köpa färdiga frysta pizzor som bakas i ugnen. När jag sedan är inne på den lilla närbutiken vid mig så finns det tusen och åter tusen olika pizzor att välja mellan. Köttfärs, kyckling, vegetarisk, mozzarella.. Allt finns! Efter mycket velande tar jag i alla fall en mozzarellapizza och en kycklingpizza.
Smaklig måltid mig själv!

Piiizzaaa

Införskaffade mig proviant för dagen i närbutiken vid mig, Fanta, två (!) stycken färdiga pizzor, Sörlandschips och en burk Sprite. Fettdrypande, oh yes.


Girls night out, the best of times!

Helg, det skall firas! Skulle firas.
Med min vapendragare Linda "Hippie-Linda" Engström gav jag mig hän åt helgens festligheter, med alkohol.
Efter ett försök att med papiljotter locka mitt hår korkade vi upp första vinflaskan. Exprimentet med papiljotterna gav ett minst sagt klent resultat, vinet gjorde däremot sitt! Temat för kvällen var Tjejsnack som behandlade de viktigaste ämnena, kvinnomisshandel och rädslan för sunkiga lägenheter på Bäckby.

En glädjande nyhet är att Linda har hoppat på festivalbåten och blir en del av Peace&Love-teamet i juni!
Go Girl!

På puben



Idag, därimot, är jag inte i lika bra skick. Jag lider av så kallad "broken spirit". Goda nyheter är att mitt huvud är i ett stycke, jag kom hem tryggt i en taxi frammåt 3 och eftersom jag inte kollat in internetbanken än är jag lyckligt ovetande om exakt hur mycket jag spenderade under kvällen.



Uh, sliten

Ibland är man onykter på krogen


Back to work

Fresch

Another day at the office, it's gonna be a hard days work.
Ny-duschad och redo för utmaningen!

HjärtaSmärta

Det värsta med allt är att vakna upp ensam, utan dig.
Varje morgon påminns jag om min ensamhet och missär, varje kväll blundar jag hårt som för att glömma..
Glömma alla de mil vi har mellan oss, alla de timmar jag måste färdas för att få vara med dig.
Ett liv utan dig är ett halft liv, ett liv i gråzonen.
Endå är jag är så glad att jag dagligen känner smärtan av saknad, för det betyder att vi fortfarande är tillsammans.
Att jag fortfarande får vara din flickvän, den priviligerade, utvalda.

Ingenting verkar hänga ihop, ingenting verkar vara logiskt eller rätt, förutom vi.

Jag vill att den svarta, taggiga känsla jag har inom mig ska bytas ut till ett rosa, mjukt fluff.
Jag vill att du ska göra det, jag vill att vi ska ha det bra tillsammans, även när vi är långt ifrån varandra.

Jag kommer alltid att älska dig, oberoende av avstånd, oberoende av allt annat.
Det enda jag vet att jag har kontroll över är mina känslor för dig, för de behöver jag inte kontrollera.
De bara finns där, för alltid.

Synkroniserade hjärtslag

Utan dig, inget jag

Restaurangtipset! (Premiär)

Delhi Tandoori Restaurant
Maridalsveien 4D 0178 Oslo

Det här är min favoritresturang i Oslo. Stans bästa Indiska mat serveras här!

Min personliga favorit är lamb tikka, tandoorigrillat lammkött som serveras med indiskt ris och en krämig, mustig och väldig smakrik sås. Ett naan-bröd med lök och koriander passar otroligt bra tillsammans med tandoorirätter och som måltidsdryck rekomenderas rött, mustigt vin eller en söt mangojuice.
Från tandoori-menyn (som är min absoluta favorit) kan man även välja anka, biff eller räkor. Förutom tandoorirätter erbjuds det mesta från det indiska köket, alla rätter lika ljuvliga. Priset är även det himmelsk, för en måltid med huvudrätt, naan-bröd, dryck och kaffe på maten betalar man cirka 280 kronor, som hittat!

Resturangen drivs av en familj och hela familjen är där dagligen, jobbar de inte så hänger det bakom disken och ser på tv eller tar det lugnt. När man besöker den här resturangen får man känslan av att man sitter i familjens vardagsrum. Inredningen består av purpurfärgade sammetsgardiner, heltäckningsmatta,
tavlor på random motiv som hänger precis under taket och borden och stolarna är svarvade av mörkt trä. Känslan är väldigt avspänd och personalens bemötande är inte alls högrtavande eller stelt utan de ser verkligen matgästerna som besökare och det uppskattas eftersom det ger en avslappnad känsla. Neonskylten utanför kan verka skrämmande första gången, men efter första besöket blinkar det helt plötsligt bara välkomnande.
Man kan alltid komma hit och äta, man är alltd välkommen, dock inom öppet tiderna som är 14:00-23:00

Vill du ha en riktigt härlig indisk matupplevelse där dina smaklökar och ditt sinne jublar rekomenderar jag det här stället, det går hem hos ALLA. Personlig favorit och spännande inslag i vardagen.

Mitt senaste besök:
Var faktiskt igår, onsdagen den 20/5. Var där med Linn och hon blev lika frälst som jag redan var. Var lite nervös eftersom jag pratat så gott om det här stället så jag ville inte att hon skulle bli besviken, dock hade jag ingenting att oroa mig för! Jag beställde som vanligt från Tandoori-menyn och Linn gjorde detsamma, en lamb-tikka för mig och räkor för Linns del. Det var ett otroligt mysigt besök med mycket givande och djupa samtal. Jag är glad att vi äntligen gick dit!


Indian art


Kollision

En kollision, eller krock, kan exempelvis vara tänder som krockar under en kyss, personer, saker eller känslor. Vad alla kollisioner har gemensamt är att det inte är den fysiska krocken som känns mest, utan den emotionella. Den hänger kvar och tycks aldrig riktigt släppa taget.
När två bilar krockar är det den minsta bilen som tar störst skada, så frågan i alla kollisioner är
"vem är den minsta bilen"?



Ibland upplever man att känslor krockar. Det kan vara känslor hos olika personer som krockar, eller olika känslor inom en och samma person.
 

När känslor krockar mellan olika personer blir det ännu tydligare vem som är den lilla bilen, vem kommer ta krocken hårdast och vem kommer klara sig ur kollisionen näst intill oskadd?


När känslor krockar inom en och samma person är det mer passande att likna det med en bil som är sekunder från att köra av vägen.  Om du som förare är ute och kör och plötsligt upptäcker ett hinder på vägen så är den reflexmässiga reaktionen att försöka väja. Du är inte i kollisionen utan snarare sekunder ifrån den. Du ser kollisionen komma och bestämmer dig för att inte hamna i den studande krisen utan försöker rädda dig själv. Väja.
Om du som förare över dina egna känslor märker att de håller på att kollidera försöker du desperat att väja, att rädda dig själv från det kaos kolliderade känslor innebär.
Helt naturligt alltså.


Vad man ofta inte tänker på är att när du väjar från det uppenbara hindret kan du ha sådan otur att du du istället smäller rätt in i något annat. Låt oss likna det vid en bergvägg. För bilföraren blir bilen ihopklämd till ett dragspel, för känsloföraren är det du själv som blir dragspelet.


Så vad ska man göra? Väja och hoppas på det bästa eller helt enkelt ta kollisionen som den kommer? Vad är mest förödande? Väljer du kollisionen kan du förbereda dig på hur du ska ta dig igenom den, men väljer du att väja är det omöjligt att försöka förutse vilken drag du ska göra härnäst.
 
Det kan vara så att du på ett snyggt och proffsigt sätt lyckas undvika katastrofen, köra runt den och sedan upp på vägen igen, helt oskadd. De flesta av oss hamnar dock i diket, i skogen eller i värsta fall rätt in i bergsväggen-
så är det verkligen värt att ta chansen?


För att klara oss ifrån känslomässiga kollisioner måste vi vara som stadsjeepar. Tillräckligt stora för att inte ta skada i krockar med andra, tillräckligt välutrustade för att kunna köra av vägen och upp igen när det behövs och fullkomligt felplacerade..

Yeah yeah, wow wow

IDAG KOMMER PELLE!!
Jag har saknat dig!
http://thefirewithin.blogg.se/

Eller rættare sagt, han har redan anlænt. Just nu ær han alltså nere i byen och jag kan knappt vænta tills jag slutar så att jag kan dra ner på stan med ljusets hastighet før att træffa min væn. Helgen skall spenderas som riktiga BFs med en massiv mængd alkohol, onykterhetsfaktorn ser god ut!

Jag måste erkænna att jag verkligen saknat min asiatiska væn, muskelberget, och jag ser verkligen fram emot en hærlig helg. Vi har alltid så kul nær vi umgås och om vi bara kan låta bli att "bitcha på varandra", som Daniel kallar det, kommer denna helgen bli oførglømlig. Det blir den væll i vilken fall som helst, men vi efterstrævar ihågkommelse før något bra, inte något dåligt. Å andra sidan ær vi alltid awesome tillsammans, så HUR kan detta MØJLIGTVIS inte bli detsamma?

Svænger førbi Megastore och Magnus før att hæmta upp en kamera så att jag kan dokumentera denna helg, lægger upp godbitarna hær och før er som vill se all dokumentation hænvisar jag till www.facebook.com

Magnus Woie Berg

Det hær inlægget ær till dig Magnus om du sitter och læser min blogg just nu, vilket jag antar att du gør.
Antagligen ær du hemma och degar i din lægenhet på Torshov och børjar inte ditt jobb som sælgare på Elkjøp Megastore førns sent i eftermiddag, kanske klockan 1600?
Sjælv har jag vart på jobb sedan 9:45 och kommer vara hær ett bra tag till.
Jag undrar bara, hur går det med mina iPod-høgtalare? Observera att jag vill att du bestæller ett par høgtalare med kick-ass kvalitet som jag dessutom får jætte bra personal pris på.

Eftersom du ær pank fram tills løn den 20e tænker jag att du bara hade knæckebrød och øl hemma och det var det du åt till frukost. Før øvrigt; gratulerar till nya frisyren! Har inte sætt den æn men jag hoppas det blev bra.

Jag tænker nu ge dig en uppgift. Under dagen idag ska du med hjælp av elguide kolla upp allt jag køpt på Megastore och sedan sænda mig den listan som komentar på detta inlægg. Om du klarar det ær du jætte flink!

Premien ær en jættefin Elkjøp penna, mørkblå med den grøna loggan på. (Kan det vara en av pennorna som Linn tillførskanskade sig igår måntro?)

Besvikelse

Created: 15.05.2009 13:01:28

Viewed: 15.05.2009 13:01:32

Vinnere er

Vinnerne er blå F 09 og rosa M 08.


SKIT! Jag som hade gul G 12 och blå F 13!!!


Bloggar i realtid

Slacker



Idag ska jag jobba till 19.00

Marcus

ska också jobba till 19.00, just nu sitter han och læser høgt ur min blogg på perfekt svenska och skadar mig genom att med sitt iron-finger trycka till mig på armen. Ibland undrar jag om den mannen går på substanser eller om han bara har en øverproduktion av adrenalin? Jag kan i alla fall garantera att jag inte kommer få tråkigt på jobbet idag, och blir det før mycket av det goda kan jag alltid gå in på toaletten och gømma mig dær i några minuter, rækna till 10 och samla kraft.

Alldeles nyss køpte jag två stycken vin-lotter till vinlotteriet som drar igång varje fredag. I potten ligger en flaska røtt och en flaska vitt. Køpte en gul lott med nummer G 12 och en blå lott med nummer F 13. Återkommer efter klockan 1300 med antingen glædjande besked om att jag ær en vinflaska rikare eller med mindre glada besked och svartsjuka kommentarer om den som vann flaskorna.

Øvrigt; det ær våfflor på jobbet idag och jag fortsætter att blogga i realtid dagen ut. (Ska førsøka komponera ihop ett mer givande inlægg æn detta, men jag lovar ingen Strindberg!)

Linn Pehrson, penntjuv eller rebell?

En helg vanlig dag på jobbet.

Jag och Linn har rast så vi uppfyller vår plikt och strosar runt i kundesentrets lokaler før att inte bli stela i ryggen. Vi råkar gå førbi rekvisitaskåpet, som ær fullt av pennor, block och post it lappar i samma øgonblick som dørren mystiskt glider upp helt av sig sjælv!
Linns øgon glittrar till och eftersom hon førsøker att avslappnad och smidigt gå fram till skåpet ær hennes gångstil identisk med Mr. Beans stela benføring. Hon greppar snabbt tag i två blæckpennor med Elkjøps logga på och ler med hela ansiktet, nøjd øver sin erøvring.
Till saken hør att två meter ifrån oss står Linns teamleder M och samtalar med vår høgste chef G.
Linn som fortfarande ler stort kænner hon att hon måste komentera sitt uppførande;

- Ja, jag tænkte att jag skulle passa på att bidra till allt svinn nær min teamleader och høgsta chef ser på!



Linn, the one and only!
Här är Linn precis efter tillslaget.

"Malin tycker till"

Ärade läsare i alla åldrar, från alla länder och från alla samhällsklasser;
Linneas blogg presenterar stolt den nya kategorin; "Malin tycker till"!

Den här brillianta idén fick jag idag när jag och min kära sambo Malin promenerade hem från stan efter att jag köpt förnödenheter på H&M's sminkavdelning, vars syfte är att göra mig snygg(are). När vi går där och som vanligt diskuterar fram lösningar på bland annat världssvälten, finnanskrisen och tonårsgraviditeter kläcker Malin ur sig den ena klockrena komentaren efter den andra. Och Malins komentarer slår verkligen huvudet på spiken, de innehar en stor visdom och är egentligen mycket goda råd, men de låter så otroligt knarkade att man lätt missar djupet i komentaren och istället fokuserar på hur hysteriskt roliga dom är.

Jag beslöt mig för att slå mynt av detta och som sagt var skapa en alldeles egen kategori för Malins färgstarka komentarer. Ty de innehar nämnligen en så stor visdom att de ej bör inskränkas till att endast nyttjas av två personer. Nej, alla måste få möjligheten att få del av detta! Så härmed kommer jag att lägga upp citat från Malins aldrig sinande visdomsförråd tillsammans med en utförlig förklaring om vad som utlöste denna tanke hos henne i min nya kategori.


Malin i egen hög person. Hög ja, ibland undrar man)

Jag firar öppnandet av den nya kategorin med ett spontanfoto av Malin. Jag sprang in på hennes rum med mobilen i högsta hugg och tog ett kort så snabbt jag förmådde och endå blev hon såhär bra, är inte bara det beundransvärt?!

Firmafest. Bakis. Elkjöp i mitt hjärta!


-The essence of crackwhore, jag är bakis.


ECC är bäst!


Gårdagen bjöd på jobb, kurs och firmafest.
Representanter från Electrolux, Logitech och LG var där för att lära oss mer om deras produkter. Detta toppades med spex, sketcher, lekar och flera jägershots som slukades efter de vackra tonerna av Elkjöpsången.
Med mycket alkohol i kroppen dansade jag och Emma bugg när kockan började krypa mot 12, tack för en härlig kväll allihopp! Ni äger.

Eftersom Electroluxs representant var den absolut skönaste snubben jag kommer träffa i år så skall de få ett speciellt omnämnande! De har oslagbara produkter och oslagbara anställda. Skrattade läppen av mig under middagen, samtalsämnena tog aldrig slut och jag tror alla kände att vi ägde. 

Drog oss ner på byen efter buggandet och hamnade på Trumpeten! Jag som hade svurit på att jag ALDRIG skulle sätta min fot där igen, men efter Moinas visdomsord "det blir vad man gör det till, det går att ha kul överallt" så ombestämde jag mig och hängde med dit. Och visst hade vi kul. Jag skulle till och med säga att det var en helkväll!

Nu är jag däremot bakis. Döende, slut, finished, finito.
Men det var värt det.

Jag ska redigera min profil..

.. och jag tænkte att jag skulle skriva lite i "om mig" rutan. Men vad ska jag skriva dær egentligen?
Ær det tænkt att den rutan skall ge en rættvis bild av mig, eller ska jag framstælla mig hur jag vill?

Klurade lite på vad jag skulle skriva, det ska ju vara smikrande men endå sant. Det ska vara lættlæst men inte før påklistrat..

Då slog det mig! Jag frågar min omgivning, SÅKLART, hur man bæst beskriver mig!

Så, beskriv mig! Utværdera mig i ord. Ge en rættvis bild av hur den dær Linnea verkligen ær.. Vackra, tragiska, morbida, hærliga, underbara eller makaløsa komentarer ær vælkomna. Rumsrena eller ej har ingen betydelse.
Tycker du att jag ær Satans barn? Skriv det, (men jag kommer frissera svaret). Alla komentarer ær vælkomna, resultatet kommer upp i "om mig"- rutan.

Mail, facebook eller bloggkomentar, allt funkar.

Friends and other, do not disappoint me!

Nettshopping

Nu har jag bestællt några hærliga prylar från Greenpeace webbshop, http://www.cafepress.com/greenpeace
Jag shopade loss och kundvagnen slutade på en t-shirt, en mugg och tre pins.
Får de hem i posten någon gång mellan måndagen den 25/5 och torsdagen den 28/5, længtar så!
Muggen ska bli min jobbmugg som jag ska dricka grønt te med honung i samtidigt som jag gaggar om att vi alla ska værna om miljøn och oss sjælva, om samspelet i naturen och hur vårt leverne inte i førsta hand ær destruktivt mot oss sjælva utan mest mot naturen, vår omgivning.

Jag har också bestællt en present till en mycket god væn till mig som nyligen fyllt 20 år. Jag kan inte skriva vem det ær, eller vad jag køpt eftersom det inte blir någon øveraskning då (!) men jag betvivlar endå att personen i fråga kommer læsa min blogg..


Greenpeace

Bättre än julafton!

Igår fick vi nytt datorutstyr på jobbet!

Alv, vår datatekniker, hade sänt ut ett meddelande om att han skulle gå runt under dagen och dela ut ny arbetsutrustning till de han tyckte behövde det. Han hade själv valt ut några lyckliga få som skulle få en uppgradering på sin pult. Det var nervpirrande, långa, minuter som sniglade sig fram innan vi fick på vilka som hade haft turen att vinna Alvs medömkan.

Lyckan var total när vi lycklig lottade slet upp våra kartonger och likt barn på julafton beundrade vi våra nya tangentbord.
Det är så svart, så lent och fräscht. Att skriva på det är ljuvligt ljudlöst och en upplevelse utöver det vanliga.
Men lyckan slutar inte här, utan till vår stora förtjusning får vi även en ny mus!  Det är inte "bara" en mus, utan det är en optical gaming mouse. Något alldeles extra alltså, och vilken design sen...
Tänk, så enkelt det är att med den nya musen navigera mellan de olika butikernas servrar och hur enkelt det blir att skriva korrekta eli och case med det nya tangentbordet.
Att göra oss kundsentermedarbetare lyckliga är inte svårt, så tack Alv för att du gör mitt arbete enklare genom att befria mig från datorutstyr ano -98!



This is where the magic happens.
Det är här jag spenderar mina arbetsdagar, nuförtiden ser det så här häftigt ut!
Till höger om mig sitter Marcus, som jag skall lägga ut en bild på i smyg snart, och till vänster om mig sitter Linn, linninvideoland.blogg.se
Vad mer kan jag säga? Man ser mina balsamerade näsdukar med Aloevera i högra hörnet högst upp och man ser den coola broschyren som kom med the optical gaming mouse i det vänstra hörnet längst ned.


Vanligtvis har jag minst 3 koppar med gammalt te i på min plats, slarvig som jag är, och Öyvind ger mig ideligen pikar om att jag KANSKE skulle kunna plocka unden efter mig?!

Ladies and Gentlemen, it's a new record!

Tisdagen den 5/5-09 hade jag besøksrekord på min lilla blogg!
Jag hade hela 32 besøkare och 60 sidvisningar.
Kan ni førstå?!

Well, ville bara dela min lycka!

Hejdå lediga torsdag, Hej 6-dagars arbetsvecka


Imorgon kommer jag alltså inte vara ledig som planerat. utan jag kommer istället att jobba en härlig 6-dagars arbetsvecka. Jag hade glatt mig så åt att få vara ledig denna torsdag, jag tänkte att jag skulle passa på att ta en rejäl sovmorgon, städa rummet, göra manikyr, äntligen ta mig tid att gå upp till gymet och till sist fika i solen med mina fantastiska vänner.
Ja, ni hör vilken heldag detta skulle bli!

Jag var riktigt förvantansfull och taggad inför detta tidigare idag när jag kom till jobbet, jag orerade för Linn om hur skönt jag skulle ha det på min lediga dag och hur mycket jag sett fram emot den.

Efter lunch fick jag mailet, mailet som skulle försätta mig i ett tillstånd av apati och förtvivlan. Jag såg att brevet var från Malin som lägger schemat och jag fick genast kalla kårar, vad kunden hon vilja mig? Jag visste att jag hade lite avspassering att ta igen, men kunde hon verkligen ta denna torsdag ifrån mig? Mina händer skakade medans jag försökte öppna mailet och det resulterade i att jag klickade hej-vilt över skärmen innan jag tillslut lyckades träffa det lilla kuvertet i min outlook inkorg. Och mycket riktigt, jag hade där en förfrågan om jag kunde jobba på torsdagen. 8:45-17:15.
Jag kunde på grund av min pliktkänsla naturligtvis inte avböja, så jag godkännde arbetspasset med en suck, i sucken passade min själ på att lämna min kropp och efterlämnade sig en vissen känsla..

Det tar inte slut här. Malin klämde även åt mig på att jobba 8-19 på måndag, passens pass. Passet från helvetet.
Ibland tror jag att Malin utser ett offer, att hon random pekar på ett namn och överöser den personen med avspassering/overtid och den här gången var jag den förbannade Så det verkar som att den här veckan kommer gå i kundesentrets tecken så därför kommer spännande referat från mina rafflande arbetsdagar att läggas upp allt eftersom. 
Jag kommer ju trotts allt spendera mer tid där än hemma den här veckan, tack vare Malin!

(OBS! Malin lägger jättebra scheman och jag förtjänade denna övertid eftersom jag av vissa orsaker inte kunnat vara på jobb när jag var schemalagt och snål/ekonomisk som jag är ville jag inte ta ut det i semester utan valde alternativet avspassering. Som man bäddar, alltså.)


Mitt andra hem.


"Välkommen till kundesentret du snakker med Linnea".



En spontan reaktion

Postat av: Linn


Gud älskar visst inte mej idag, två minuter kvar av sista rasten och jag kikar in på OC, 12 st i kö... det minsta talet hittils denna gudsförgätna (?) eftermiddag, du ska få spö sen!


2009-05-05 @ 16:29:27

- Vågar jag verkligen komma på kvartalsmötet med detta hot hängandes över mig? Jag överväger att ha med mig någon form av muta till Linn ikväll för att hon skall förvandlas tillbaka till sitt vanliga "blida" jag igen!

den 5 Maj 2009 kl.15:45 (inlägget avslutas 16:15)

Sitter på gården med ett glas rött och har lyckats sneaka mig in på ett trådlöst nätverk som för övrigt heter dlink.
Solen skiner, det blåser en lätt bris så det är sådär otroligt behagligt att sitta här ute.
Det är bara mitt knappande på tangentbordet och suset i träden som hörs.
Det här är verkligen en stund då man får tid till att rensa huvudet och förkovra sig i viktiga saker och tankar,
och det är precis det jag skall göra. Förhoppningsvis lyckas jag producera något smart innan jag går in och gör mig redo för kvartalsmötet på jobbet. Mellan 19-21 ska vi diskutera viktiga Elkjöpsaker och äta Peppes-pizza! Tur att min detox börjar imorgon, men det sa jag va?!

Min lediga eftermiddag skall gå i naturens tecken. På sista tiden har jag inte riktigt följt med i den miljömässiga kampen, och det ska jag ändra på nu, hade jag planerat. Jag tänkte uppdatera mig i Greenpeace magiska värld och fördjupa mig ytterliggare inom hoten mot vår miljö samt uppdatera mig inom det senaste och det nyaste på den fronten. Jag har fortfarande inte läst igenom Greenpeace vårrapport 2009 eller sett på den medföljande DVDn, så trotts min hittills svaga insatts är jag övertygad om att jag kommer att gottgöra det med råge!

Greenpeace är en organisation som ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser det som ett komplement till det jag som privatperson bidrar med i striden mot oss själva. Att själv leva miljövänligt är bra, men det räcker inte. Jag tycker som regel inte om att få andra människor att ge upp sin åsikt och ansluta sig till min sida, men jag skulle nog vilja påstå att detta inte är en fråga om åsikter, utan snarare en fråga om åverkan och konsekvenser. Om du på ett sådant effektivt sätt bryter ner ett ekosystem som vi människor gjort med Tellus blir det konsekvenser, för hur kan det inte bli konsekvenser av ett handlande? Allting jag gör framkallar något annat och det är därför tiden och utvecklingen aldrig kan stå stilla. Jag kommer aldrig förlora tron på människan eller på vår intelligens, men på sista tiden har jag börjar att ifrågasätta denna tro dagligen. Eftersom vi nu lever i möjlighetens tid kommer jag att ge mig själv och mina värderingar en chans till för jag får känslan av att det är nu eller aldrig.

Nu är tiden för förändring, nu är tiden för utveckling och nu är det ta mig tusan dags för ett nytt och fungerande system att träda i kraft!



Eftermiddag på gården



När jag kommer se tillbaka på den här bilden kommer jag att avundas mig själv för den här perfekta eftermiddagen. 
Vissa älskar Gud lite mer, bara.

 

Me <3 kjökkenmaskiner

Jag har just köpt en ny OBH Nordica juicepress!
Personalrabatt och allt. Det jag pressat i den på bilden är päron..
Jag och Daniel enades snabbt om att det inte var äckligt, men endå inte ett helt lyckat resultat.
Äpple och annanas var desto bättre. I denna skall jag göra mina nyttiga frukt och grönsaksdrinkar jag skall inmundiga under min detox månad som inleds denna vecka.

I will update you all.


Lycka är att göra egen juice.



Tänk så roligt det är med nya elektroniska prylar och köksmaskiner!

Det finns ingen sämre start på dagen än ett avsked..

Nu har Daniel åkt hem till Västerås igen, och jag är kvar här..
Jag saknar min andra halva, mitt hjärta. <3

Jag måste medge att det är mycket jobbigare att vara utan the love of my life än vad jag trott, även om det går mycket bättre än förväntat! En god vän vid namn Helena Larsson sa en mycket bra sak till mig i vintras när jag fortfarande höll på att fatta beslut om jag skulle åka tillbaka till Oslo eller inte. Nämnligen, "om det inte håller så är det inte på grund av avståndet, då är det förhållandet det är fel på".

Och visst kan det stämma? Ett riktigt bra förhållande kännetecknas väl inte bara av hur bra det är när man är tillsammans en solig vårdag som sakta förflyter utan ett moln på himlen? (Även om detta är fantastiskt underbart)  För enkla saker klarar de flesta.. Under enkla förhållanden prövas aldrig riktiga kvalitéer såsom tillit, passion, vilja, trofasthet och framtidstro. Under enkla förhållanden vet du inte om förhållandet är som en medgångs-suporter som kommer att överge dig när det börjar gå dåligt eller om förhållandet är som ett skyddsnät som alltid finns där och säkert fångar upp dig när livet är tungt.

Det är egentligen inte svårt att veta att man hittat rätt..
Det är ingen speciell känsla, det är ingen speciell tanke eller fråga man kan ställa sig.
Der bara känns..
Det är inte en känsla som går att beskriva eller en insikt som kommer till dig, utan mer som något du helt plötsligt bara vet men inte kan säga hur du vet, när du började veta eller varför det är så.


Många författare och poeter beskriver kärlek som den största makten av alla eftersom den i sig frambringar och försträrker så många andra känslor såsom passion, hat, svartsjuka, sorg och lycka. Att jämföra kärlek och droger är inte heller en helt missvisande bild då de båda påverkar oss på ett sätt som får oss att känna mer, bli mer levande.
Vi strävar efter det här, vi vill känna kicken, njutningen.
Vi vill ha drama och spänning i våra liv, vi vill känna oss älskade, oumbärliga och behövda.
Vi vill ha en plats och mening med vår existens, näring åt vårt ego och balsam för själen.
Allt detta erbjuds vi genom kärlek. Detta är något vi får om, men bara om,  vi finner kärlek. Därför vill vi finna den, till varje pris. Genvägar och falska lösningar florerar för att finna kärlek eller i alla fall ett substitut, för hur enkelt är det inte att slå mynt av något som alla, med- eller motvilligt, prisar så högt? Eller är det verkligen kärleken i sig som sätter detta pris eller är det vår vilja att eftersträva en behagligare vardag?

Oklart..


Vad jag vet är i alla fall att jag, personligen, hittat det som är rätt och riktigt för mig. Någon som får mig att stå ut med mig själv och min vardag. Någon som får mig attt njuta av varje ny dag och vara en bättre människa. Någon som ger mig precis det jag behöver, när jag behöver det, utan att jag behöver be om det.


Vår kärlek är det finaste jag har


Linnea&Daniel
- Med dig är varje dag solig och förflyter sakta utan ett moln på himlen.

RSS 2.0